woensdag, 9. november 2016 - 12:23 Update: 09-11-2016 14:25

Premier Rutte feliciteert Donald Trump

Mark Rutte heeft Donald Trump gefeliciteerd
Foto: RVD
Den Haag

Minister-president Mark Rutte heeft Donald Trump gefeliciteerd met zijn overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezing.

Op Facebook schreef de minister-president het volgende: ‘Na een spannende verkiezingsstrijd heeft het Amerikaanse volk gesproken en gekozen voor Donald Trump. Ik wens hem van harte geluk met zijn uitverkiezing. Als bondgenoten en gelijkgezinde partners werken Nederland en de Verenigde Staten nauw samen aan een veilige en welvarende wereld. Nederland en de Verenigde Staten hebben al heel lang sterke historische banden'.

Samenwerking met Nederland

'Ik ga ervan uit dat de nieuwe Amerikaanse regering op basis van de gedeelde waarden en uitgangspunten de samenwerking met Nederland en de rest van de wereld zal voortzetten, in lijn met de sterke Amerikaanse traditie. Dat is nodig op veel terreinen, van het bestrijden van terrorisme en klimaatverandering tot het werken aan onze welvaart. De handel- en investeringsrelatie met de VS levert ons land heel veel banen op. Ik kijk er naar uit om de goede samenwerking voort te zetten met de nieuwe Amerikaanse regering’, aldus Rutte.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):