zaterdag, 22. april 2017 - 11:21

Automobilist laat zwaargewonde fietser na aanrijding op straat achter

Automobilist laat zwaargewonde fietser na aanrijding op straat achter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Muntendam

Een 28-jarige fietser uit Muntendam is vrijdagavond in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt. De fietser werd in de Kerkstraat aangereden door een auto. De veroorzaker van het ongeval reed door en liet de 28-jarige man zwaar gewond op straat achter. Later die avond werd een 22-jarige inwoner van Zuidbroek aangehouden. Hij wordt verdacht van verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed.

Eerste hulp verleend door omstanders

Omstanders vonden het slachtoffer op straat en waarschuwden via 112 de hulpdiensten. Door hen werd eerste hulp verleend. Dit werd later overgenomen door het personeel van de ambulancedienst. De gewonde fietser werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Onderzoek door politie

Meerdere agenten, waaronder verkeersspecialisten, werden door de Meldkamer Noord-Nederland naar Muntendam gestuurd. Al snel werd duidelijk dat de fietser was aangereden door een auto. Getuigen vertelden de agenten dit en ook was op de plaats van het ongeval een kentekenplaat achtergebleven. Na onderzoek werd duidelijk dat een 22-jarige inwoner van Zuidbroek de eigenaar van het voertuig was.

Agenten gingen naar de woning van de man. Daar stond een auto met schade. Vervolgens werd de 22-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na een ademanalyse bleek de 22-jarige onder invloed van alcohol te verkeren. Reden genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen. De verdachte werd vervolgens in een politiecel ingesloten. Verkeersspecialisten doen verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: