donderdag, 15. juni 2017 - 13:21

Man aangehouden in cold case overval bloemenhandelaar

Man aangehouden in cold case overval bloemenhandelaar
Foto: Politie
Zwolle

De politie heeft woensdagavond een 39-jarige man uit Engeland aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij op 10 juli 2003 een 79-jarige bloemenhandelaar uit Zwolle heeft overvallen. De Zwollenaar raakte tijdens deze gewelddadige overval gewond.

In de vroege ochtend van donderdag 10 juli 2003 werd een 79-jarige man in zijn woning aan de Biltweg in Zwolle overvallen. De alleenstaande man werd door twee onbekende mannen in zijn huis overvallen, mishandeld, met een mes gestoken en vastgebonden met tape. De daders gingen er zonder buit vandoor. Tijdens het Forensisch Onderzoek werden diverse sporen veiliggesteld, waaronder DNA.

Europees arrestatiebevel

Op basis van onderzoek kwam de 39-jarige man uit Engeland in beeld. Na een match met een DNA-profiel uit een DNA-databank in Engeland heeft de Officier van Justitie een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De man is in Engeland aangehouden en op woensdag 14 juni uitgeleverd aan Politie Oost-Nederland. 

DNA-profiel

De politie heeft in 2003 een uitgebreid onderzoek ingesteld waarbij zij ook via de media aandacht heeft gevraagd voor deze zaak. In 2014 kwam een verdachte in beeld na een match met een DNA-profiel uit de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Vervolgens zijn sporen opnieuw onderzocht door het Cold Caseteam Oost-Nederland. Dat leidde tot de aanhouding van een 34–jarige man uit Enschede. Hij is in eerste instantie vrijgesproken, maar het OM heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: