donderdag, 22. juni 2017 - 17:11

Internationale samenwerking leidt tot grote drugsvangst

Internationale samenwerking leidt tot grote drugsvangst
Foto: Politie
Helmond

Twee aanhoudingen, tientallen kilo’s verdovende middelen, grondstoffen voor synthetische drugs en een vuurwapen zijn de opbrengst van een recherche-actie op woensdagavond in een pand aan de Vlierdensedijk in Helmond. Nauwe samenwerking met Europol en de Poolse politie leidde tot dit onderzoek.

De recherche van het district Helmond werd recent door informatie uit internationale bronnen op het spoor gezet van de loods, waar mogelijk drugs en wapens gevonden zouden kunnen worden. Een nader onderzoek samen met Europol gaf voldoende gronden om een inval te doen. Bij de actie werden twee inwoners van Maastricht (36 en 37 jaar oud) aangetroffen, die zijn aangehouden. Daarna gingen rechercheurs aan de slag in de loods, waar rechercheurs een groot aantal gesealde pakketjes verdovende middelen aantroffen, alles bij elkaar goed voor enkele tientallen kilo’s.

Onderzoek

De actie in het Helmondse pand duurde tot diep in de nacht. Een speciale beveiligingseenheid van de politie hield de omgeving van de loods, inmiddels afgezet met geblindeerde bouwhekken, ondertussen scherp in de gaten. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en afgevoerd naar een veilige plaats. Het onderzoek bij de loods is afgerond, maar het rechercheonderzoek naar de herkomst en eventuele bestemming van de aangetroffen drugs is nog maar net begonnen. De aangehouden mannen zitten nog vast en worden gehoord, mogelijke getuigen uit de omgeving worden bevraagd en aangetroffen sporen moeten nader op hun bruikbaarheid worden geanalyseerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):