vrijdag, 23. juni 2017 - 18:37 Update: 23-06-2017 20:50

Niet-handsfree bellen kost verdachte 45.000 euro

Niet-handsfree bellen kost verdachte 45.000 euro
Foto: Politie
Rotterdam

Donderdagavond rond 20.00 uur viel tijdens een reguliere surveillance een bestuurder op bij twee agenten van team Parate Eenheid. Bij nader onderzoek bleek hij in een verborgen ruimte 45.000 euro te vervoeren. Hij is aangehouden.

Het politiekoppel reed een ronde toen zij een auto zagen rijden die hun aandacht trok. De combinatie van de auto en gegevens van de bestuurder gaven de agenten vermoedens van drugshandel. Toen zij zagen dat de man tijdens het rijden met zijn telefoon in de weer was, hadden zij een goede aanleiding voor een stopteken.

Verborgen ruimte

Met toestemming van de 41-jarige bestuurder doorzochten zij de auto grondig. Achter de achterbank vonden zij een verborgen ruimte, die vaak gebruikt worden voor het vervoeren van drugs of geld. De Rotterdammer werd aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet en witwassen, de auto is in beslag genomen.

Agenten die bij het nadere onderzoek de verborgen ruimte wisten te kraken, vonden daarin 900 biljetten van 50 euro. Het geld is eveneens in beslag genomen. Het recherche zet het onderzoek voort.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: