zondag, 25. juni 2017 - 10:29 Update: 25-06-2017 21:54

Automobiliste (27) rijdt eerst opzettelijk jonge vrouw aan en daarna een getuige

Bestuurster rijdt eerst opzettelijk een jonge vrouw aan en daarna een getuige
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een 27 jarige inwoonster van Breda is zaterdagavond aangehouden omdat zij na elkaar twee jonge vrouwen had aangereden.

Nadat zij eerst op de Vlaszak opzettelijk een 19 jarige Bredase omver reed, schepte ze kort daarna een getuige (26) die haar kenteken wilde noteren.

Het voorval begon die avond om 21.45 uur op de Vlaszak. Het 19 jarige slachtoffer merkte ineens dat de bestuurster van een blauwe auto haar bijna aanreed en stopte. Vanuit het raam van de auto kreeg zij een scheldkanonnade over zich heen, terwijl ze geen idee had wat ze misdaan had. Toen de automobiliste wegreed zocht het slachtoffer steun bij een vriend die net aan kwam lopen en samen liepen ze door. Het tweetal stak vervolgens over op het zebrapad richting Oude Vest toen de jonge vrouw plots een enorme klap voelde. Ze ging onderuit en zag de blauw auto van haar weg rijden.

Ook getuige aangereden

Deze opzettelijke aanrijding werd door enkele getuigen gezien. Een daarvan, een 26 jarige inwoonster van Breda, besloot de blauwe auto op haar fiets een stukje te volgen om het kenteken te kunnen noteren. Toen de bestuurster van de auto dat in de gaten kreeg gaf ze opnieuw gas en reed de getuige omver. Opnieuw wilde ze er vandoor gaan, maar dit werd belemmerd door een taxichauffeur (25) die getuige was geweest van het hele voorval. Hij wierp zich voor de auto van de verdachte en al bonzend op het raam wist hij de auto tot stoppen te dwingen. De verdachte verklaarde later dat haar auto technische mankementen had waardoor de aanrijding was ontstaan. Getuigenverklaringen spreken dit echter tegen. De vrouw werd aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: