dinsdag, 27. juni 2017 - 10:51 Update: 27-06-2017 16:24

Aanhouding voor vermissing Sabrina Oosterbeek

Grote zoektocht in Amsterdam naar vermiste Sabrina Oosterbeek
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft op dinsdagochtend 27 juni een verdachte aangehouden in de vermissingszaak van Sabrina Oosterbeek.

Het gaat om een 44-jarige Amsterdammer. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij haar vermissing. In zijn woning wordt uitgebreid onderzoek verricht. Sabrina is nog altijd vermist. De verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Verdwijning

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart 2017 verlaat ze om ongeveer 2.45 uur haar woning. Ze heeft een afspraak, zegt ze tegen haar vriend. Met wie ze die afspraak heeft, zegt ze niet maar wel dat het is om haar fiets te verkopen.

Sabrina is tot nu toe niet meer thuisgekomen. Haar familie vreest het ergste: dat Sabrina overleden is, misschien ten gevolge van een misdrijf. Onderzoek door de politie lijkt ook steeds meer in die richting te wijzen.

Tussen 02.00 en 04.00 uur die nacht heeft Sabrina met haar mobiele telefoon een aantal gesprekken gevoerd. Ook met mensen die bekenden zijn van de politie. Sindsdien is er met dat toestel niet meer gebeld. Haar bankpas of ID-kaart had ze die nacht niet bij zich en er is sindsdien geen geld van haar rekening gepind.

Aangifte

Haar moeder, met wie ze gewoonlijk 3 à 4 keer per week contact had, heeft al die tijd niets meer van Sabrina vernomen. Het gebeurde wel vaker dat Sabrina een paar dagen ‘zoek’ was, maar toen er vanaf 8 maart een hele week voorbij ging, deed de familie aangifte van vermissing.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: