dinsdag, 27. juni 2017 - 10:58 Update: 27-06-2017 10:58

Politie drukt automobilist van de weg na achtervolging op A73

Politie drukt automobilist van de weg na achtervolging op A73
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen

De politie heeft maandagavond even over 21.00 uur een 40-jarige man uit Wolvega aangehouden. Hij was er vandoor gegaan toen agenten hem wilden aanspreken over het feit dat hij achter het stuur zat te bellen. De man wordt o.a. verdacht van poging doodslag.

De achtervolging was ingezet op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort. De auto werd uiteindelijk gestopt op de A73 ter hoogte van de wijk Dukenburg in Nijmegen. Niemand raakte gewond.

Agenten zagen de man rijden op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort. Zij zagen dat hij aan het bellen was en wilden hem daarop aanspreken. De agenten besloten de man een volgteken te geven en wilden hem laten stoppen bij het tankstation Hondsiep langs de A73. Op de afrit naar het tankstation schoot de auto waarin de verdachte reed plotseling weer de A73 op en ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Hierop werd de achtervolging ingezet. De 40-jarige verdachte ramde onderweg een politieauto maar het lukte de agenten uiteindelijk om hem te laten stoppen. Zijn auto raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding maar werd uiteindelijk overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. Tijdens de rit naar het politiebureau werd hij onwel. Er werd een tussenstop gemaakt in het ziekenhuis. De man kon na controle op de eerste hulp alsnog worden ingesloten. Ook werd bij de man bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed was. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Gisterenavond werd een gedeelte van de A73 afgesloten voor het onderzoek. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: