zaterdag, 8. juli 2017 - 11:34

Buspassagier gooit geldlade door bus

Buspassagier gooit geldlade door bus
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Capelle aan den IJssel

Vrijdagavond drukt een buschauffeur op de noodknop als een agressieve man zijn geldlade pakt en door de bus gooit. Wat in beginsel een overval lijkt, blijkt achteraf een actie van een verwarde man. De man is aangehouden.

De buschauffeur stopt vrijdagavond rond half elf bij station Schollevaar. Daar stapt een man in die een kaartje koopt en in de bus plaats neemt. Als de bus weer onderweg is, komt de man zijn geld terug halen omdat hij het kaartje toch niet wil. De chauffeur legt uit dat dat niet kan, waarop de man boos wordt. Hij pakt de chauffeur, die nog aan het rijden is, vast, grijpt de geldlade van de bus en gooit deze door de bus. De chauffeur besluit de noodknop in te drukken en stopt bij het volgende station. Daar springt de man uit de bus en rent weg.

Even later staat op de Kleine Beer een vrouw met haar auto voor een stoplicht als haar bijrijdersportier wordt opengerukt. Een man pakt spullen van haar bijrijdersstoel en rent er mee weg. Een omstander pakt dit vervolgens weer van de man af en geeft het terug aan de vrouw.

Vlak hierna wordt de man aangehouden. De man, een 32-jarige Rotterdammer, wordt verdacht van zowel de agressieve actie in de bus als het beroven van de vrouw op de Kleine Beer. De man maakt een verwarde indruk. Politie kijkt in samenwerking met justitie en de zorg naar de juiste afhandeling van dit onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: