dinsdag, 11. juli 2017 - 11:53 Update: 11-07-2017 11:55

Snelheidsduivel met vuurwapens en groot geldbedrag aangehouden

Snelheidsduivel met vuurwapens en groot geldbedrag aangehouden
Foto: Politie
Rotterdam

Na een heftige achtervolging is maandagmiddag een 30-jarige Fransman op de Kralingseweg aangehouden. Hij had twee vuurwapens en bijna 9000 euro bij zich.

Rond 15.30 zagen agenten dat een auto met een Frans kenteken door het rode licht op de Westzeedijk reed. Een stopteken werd gegeven, die de bestuurder negeerde. Vol gas, waarbij snelheden rond de 160 km/uur werden gehaald, reed hij richting de A20 en de A16. Diverse politieauto’s zetten de achtervolging in. Op een moment is de achtervolging gestaakt omdat het voor de agenten te gevaarlijk werd. De verdachte reed als een malloot over vluchtstroken en baande zich een weg door het verkeer.

Vuurwapens en geld

Op de afrit Kralingen van de A16 kwam de auto tot stilstand en ging de verdachte er lopend vandoor. Agenten die op de uitkijk stonden zagen de auto en volgden de verdachte. Hij baande zich, pijnlijk, een weg door berenklauwen richting het Brainpark terrein. Na een korte zoektocht werd de 30-jarige Fransman aangetroffen in een sloot langs de Kralingseweg. De agente die de man aantrof zag genoodzaakt haar vuurwapen te trekken, gezien het gedrag van de verdachte. In een tas had hij een vuurwapen, een knalvuurwapen (een echt vuurwapen, dat onklaar is gemaakt) en bijna 9000 euro bij zich. De vuurwapens, het geld en de Jeep Renegade, waarin de man reed, zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: