vrijdag, 14. juli 2017 - 14:55

Vuurwapens en veertig kilo drugs in beslag genomen

Vuurwapens en veertig kilo drugs in beslag genomen
Rotterdam

Een fijne neus voor wat niet klopt en vasthoudendheid leverden financieel rechercheurs en het Ondermijningteam de afgelopen week succes na succes op: zes vuurwapens en veertig kilo drugs zijn van straat en tonnen aan geld, luxe goederen tot en met een woning werd verdachten afgenomen.

Het credo van het ondermijningsteam is simpel: misdaad mag niet lonen. Dat doet het nog regelmatig zo bleek ook afgelopen week. Reden genoeg voor actie.
Donderdagavond rond 19.00 uur kreeg een 31-jarige Rotterdammer zichtbaar de zenuwen tijdens een verkeerscontrole op de Rotterdamse Wijnbrugstraat. Al snel bleek waarom. In zijn jaszak zat 85.000 euro aan contanten. Uitleggen waarom hij over zo’n enorm bedrag beschikte kon hij niet. Dat zou zomaar van criminele activiteiten afkomstig kunnen zijn zo was de gedachte. Ook het OM dacht er zo over en de woning van de man mocht doorzocht worden. Tunnelvisie bleek het niet. In de woning in de Wijnbrugstraat in Rotterdam-Centrum vonden agenten nog zes vuurwapens, waarvan twee automatische. Daarbij 200.000 euro aan contanten en 40 kilo hasj.

Cash en luxe schoenen

Bovenstaand resultaat was een blauwdruk van andere acties deze week. Ook afgelopen dinsdag en woensdag leverde het goede werk van de financieel rechercheurs en het Ondermijningteam succes na succes op. Tijdens een preventief fouilleeractie op de Binnenrotte, waarbij een man 10.000 euro cash bij zich droeg, werd het onderzoek na overleg met het OM, voortgezet in een woning aan de Oppert. Hier werd nog eens 51.000 euro gevonden. En een onderzoek in een pand aan de Lamsrustlaan in Rotterdam-Hillegersberg leidde politiemensen naar een berg papierwerk, die ervoor zorgde dat er beslag is gelegd op de woning ter waarde van 850.000 euro. Tijdens de doorzoeking in het pand werden er verschillende (luxe) goederen gevonden zoals sieraden, luxe schoenen, tasjes met geld en audiospullen ter waarde van 30.00 euro. Deze spullen zijn in beslag genomen. Met korte snelle acties jagen we criminelen op en pakken we hen zoveel mogelijk af ", vertelt Frank, coördinator ondermijning.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: