vrijdag, 1. september 2017 - 13:54 Update: 01-09-2017 14:00

Stichting AlFitrah moet Utrechts pand van rechter ontruimen

Stichting AlFitrah moet Utrechts pand van rechter ontruimen
Foto: Archief EHF
Utrecht

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft vrijdag beslist dat de Stichting AlFitrah binnen vier weken het pand aan de Mortangesdreef in Utrecht moet ontruimen. 'Ook moet de huurachterstand worden betaald', zo meldt de rechtbank Midden-Nederland vrijdag.

Conflicten 

'De stichting en de eigenaar van het pand staan voor de vierde keer tegenover elkaar in een kort geding', aldus de rechtbank. In april van dit jaar bepaalde de rechter dat de huurachterstand over het 2e kwartaal betaald moet worden. Die is nog niet betaald. Dat geldt ook voor de huur van het 3e kwartaal. De verhuurder stapte daarom opnieuw naar de rechter.

Bodemprocedure

Tussen partijen loopt ook een zogeheten bodemprocedure, waarin de koop- en huurovereenkomst centraal staat. De zitting staat gepland in november. De voorzieningenrechter oordeelt nu dat deze procedure niet afgewacht hoeft te worden. AlFitrah heeft sinds 2015 geen huur betaald zonder tussenkomst van de rechtbank. Het is niet aannemelijk dat de stichting op korte termijn alsnog aan die verplichtingen zal voldoen.

Investeringen

AlFitrah voerde aan dat zij bij ontruiming haar investeringen kwijt is. De voorzieningenrechter oordeelt dat AlFitrah dit zelf in de hand heeft. De stichting heeft de mogelijkheid om haar investeringen veilig te stellen door het betalen van de koopsom. AlFitrah heeft als stichting een maatschappelijke functie. De voorzieningenrechter bepaalt daarom dat AlFitrah een ruime termijn krijgt om het pand te ontruimen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):