zondag, 3. september 2017 - 13:32 Update: 03-09-2017 14:17

Agenten aangevallen en één agent bijna gewurgd tijdens hulpverlening

Agent bijna gewurgd tijdens hulpverlening
Foto: Archief FBF.nl
Cuijk

Tijdens de horecanacht in Cuijk zijn enkele agenten in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld.

Zij schoten een burger te hulp die door een groep van vier mannen werd aangevallen. De politie stelt een onderzoek in. Geweld tegen hulpverleners wordt niet getolereerd!

Rond 3.00 uur kreeg de politie een melding van een opstootje aan de Grotestraat in Cuijk. Twee agenten waren als eerste ter plaatse. Zij zagen dat één man werd aangevallen door een aantal mannen. Daarbij kreeg het slachtoffer enkele duwen en werd aan zijn shirt getrokken. De collega’s waren niet in uniform, maar droegen hun politieketting met daaraan hun pasje zichtbaar op de borst. Ook maakten zij zich met luide stem kenbaar als politie. 

Verwurging

Toen de agenten de jongen wilden ontzetten, keerden de andere mannen zich tegen hen. Twee van hen gaven een collega een klap. Een derde man wist een collega vast te grijpen en probeerde hem te verwurgen. Het duurde enige tijd voordat de collega zich wist te bevrijden.

Uiteindelijk kwamen nog twee agenten ter plaatse en toen konden drie verdachten, waarvan één van hen onder hevig verzet, worden aangehouden. De aangehouden verdachten zijn mannen van 53 en 23 uit Cuijk en een 21-jarige man uit Sint Agatha. De agenten doen aangifte volgens het protocol GTPA.

Getuigen

Ten tijde van het incident bevond zich een grote groep mensen buiten op de Grotestraat. Door de politie zijn direct enkele getuigen gehoord, maar er moeten meer mensen zijn die iets gezien hebben. Daarnaast is de politie nog op zoek naar de jongen die werd aangevallen door meerdere personen. Nadat deze jongen was ontzet is hij vertrokken. De politie is op zoek naar de identiteit van deze persoon. Melden kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook: 0800-7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: