zondag, 10. september 2017 - 12:01

Drietal aangehouden voor woningoverval in Leeuwarden

Drietal aangehouden voor woningoverval in Leeuwarden
Foto: PX
Leeuwarden

De politie heeft zondagmorgen op verschillende plaatsen in Leeuwarden drie mannen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval eerder die morgen in de Venusweg in Leeuwarden. Bij die overval raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 5.30 uur een melding dat een aantal mannen een woning was binnengedrongen aan de Venusweg. De mannen bedreigden de drie aanwezige bewoners en eisten geld. Een van de bewoners werd daarbij geslagen en bedreigd met iets wat mogelijk op een vuurwapen leek. De daders gingen er na enige tijd vandoor in een auto. Het is niet bekend of zij iets hebben buitgemaakt.

Verdachten op het spoor

Direct na de melding werd door de politie in en om de woning onderzoek gedaan. Op camerabeelden uit de omgeving kwam een bepaald type auto naar voren dat waarschijnlijk betrokken was bij de overval. Dit voertuig werd later aangetroffen nabij de binnenstad van Leeuwarden. Dankzij de camerabeelden en signalementen van de daders, kwam de politie een aantal verdachten op het spoor. Drie mannen werden in de loop van zondagmorgen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Leeuwarden ( 20 en 21 jaar) en een man uit Den Helder (29). Zij zijn ingesloten. De politie vermoedt dat er nog meer mensen bij de overval betrokken waren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: