maandag, 11. september 2017 - 18:07 Update: 11-09-2017 18:14

Camera's reclamezuilen worden voorlopig uitgezet

Camera's reclamezuilen worden voorlopig uitgezet
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De camera's in reclamezuilen van abri-exploitant Exterion Media die op veel station in Nederland zijn geplaatst worden voorlopig uitgezet. Dit heeft de exploitant van de zuilen maandag laten weten.

'Door de ontstane commotie hebben we ervoor gekozen om de camera’s in onze reclamezuilen voorlopig uit te schakelen', meldt het reclamebedrijf.

Discussie

'Afgelopen maandag is er een landelijke discussie ontstaan omtrent camera’s in onze reclamezuilen. Wij betreuren dat deze discussie is ontstaan doordat wij niet goed genoeg hebben gecommuniceerd wat we exact meten. Graag benadrukken wij nogmaals dat de camera’s op geen enkele wijze filmopnames maken'.

'Anonieme tellingen'

'De camera’s en de bijbehorende software kunnen slechts statistieken verzamelen. Het gaat om volledig anonieme tellingen die op geen enkele wijze tot individuen herleid kunnen worden conform de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Het is nooit onze bedoeling geweest om onrust te veroorzaken. Dit is helaas wel gebeurd en daarom zien wij het als onze verantwoordelijkheid hier naar te handelen. Inmiddels zijn alle camera’s uitgeschakeld', aldus Exterion Media.

AP

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft aangekondigd het gebruik van dergelijke sensoren te onderzoeken. Exterion Media heeft aangegeven 'uit te kijken naar de uitkomsten'.

Categorie:
Provincie: