donderdag, 14. september 2017 - 11:05 Update: 14-09-2017 21:45

School betaalt studiekosten voor haar leerlingen

Brabantse school schrapt studiekosten
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

Leerlingen van scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg, Breda en Eindhoven hoeven bepaalde studiekosten niet meer te betalen.

Vanaf schooljaar 2018-2019 neemt de school de kosten van onder andere boeken, excursies en de ouderbijdrage op zich. De mbo- en vmbo-opleiding heeft dat donderdag bekendgemaakt. 

Concreet betekent de nieuwe regeling dat De Rooi Pannen onder meer de boeken en overige leermiddelen, de ouderbijdrage en de kosten voor excursies, etc. voortaan voor eigen rekening neemt. Deze regeling geldt ten volle met ingang van schooljaar 2018-2019. De leerlingen van dit jaar betalen alleen nog de boeken, omdat de afdelingen tijd nodig hebben voor het opzetten van een boekenfonds. De overige kosten zijn voor deze leerlingen wel al weggelaten.

Goede screening

Dat betekent niet dat het toelatingsbeleid van de school verandert: ''we blijven eisen stellen aan de motivatie en geschiktheid van onze leerlingen voor het toekomstige beroep en voor het onderwijs zoals we dat aanbieden. Het intakegesprek blijft een cruciale rol spelen en gaat voornamelijk over de motivatie en geschiktheid voor het toekomstige beroep en de mate waarin de leerling in de onderwijskundige aanpak van De Rooi Pannen past. Op deze manier blijft onze school ernaar streven om de juiste leerling op de juiste plek te krijgen.''

Financiering

Deze rigoureuze omslag is te danken aan een jarenlang gezond financieel beleid en een constante leerlingengroei, die geresulteerd hebben in een gezonde personeelsopbouw met lage personeelskosten en het feit dat alle panden zijn afbetaald. Dus is De Rooi Pannen als het ware een huishouden zonder hypotheek.

Categorie:
Provincie: