zondag, 17. september 2017 - 12:41 Update: 18-09-2017 16:10

In woning aangereden bewoner (75) Luyksgestel overleden

In woning slapende aangereden bewoner (75) overleden in ziekenhuis
Foto: Archief EHF
Luyksgestel

De 75-jarige bewoner, die zondagochtend vroeg zwaargewond raakte nadat een auto zijn woning in Luyksgestel was binnengereden, is zondagavond aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie rond 21.50 uur bevestigd.

Ziekenhuis

Het bizarre ongeval deed zicht zondagochtend rond 07.30 uur voor toen een personenauto bij een de woning aan het Boscheind naar binnenreed. De zwaargewonde bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij is overleden. De inzittenden van de auto werden aangehouden.

Slapen

Het slachtoffer lag in de woning te slapen, precies op de plek waar de auto het pand inreed. Hij kwam onder de auto terecht en is daar door ambulancepersoneel en de brandweer in zeer zorgwekkende toestand onder vandaan gehaald. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis maar kwam daar te overlijden. 

2 inzittenden aangehouden

De inzittenden van de auto, een man (26) en vrouw (40) uit Letland, werden aangehouden omdat niet duidelijk werd wie de bestuurder was geweest. De vrouw moest echter voor behandeling naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar ze is opgenomen. 

De man zit vast. Van de man werd een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij ongeveer 3,5 maal teveel had gedronken. Van de vrouw werd in het ziekenhuis een bloedtest afgenomen, waarvan de uitslag pas in een later stadium bekend zal zijn.

Toedracht

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Vooralsnog wijzen de sporen erop dat de auto uit de richting van Luyksgestel is gekomen en in de bocht richting de Lommelsedijk door nog onbekende oorzaak rechtdoor is gereden en het huis heeft geramd. Ook zondagavond kon de politie nog niet zeggen wie de auto heeft bestuurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):