donderdag, 21. september 2017 - 12:24

Motorscooterrijder na wilde achtervolging opgepakt

Motorscooterrijder na wilde achtervolging opgepakt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlissingen

Agenten hebben na een wilde achtervolging door Vlissingen een motorscooterrijder aangehouden. De man bleek drugs op zak te hebben, niet het bezit te zijn van een rijbewijs en zijn kentekenplaat was afgeplakt.

Een motoragent kwam op woensdagavond 20 september rond 21.45 uur de 26-jarige Vlissinger tegen op een motorscooter. De verdachte reed op dat moment op de Bloemenlaan. Hij voerde geen verlichting en zijn kentekenplaat was afgeplakt met zwarte tape. De diender gaf de man een stopteken. Dit werd echter genegeerd en de scooterrijder ging er vandoor.

Achtervolging

Er ontstond een achtervolging die maar liefst 25 minuten duurde. Die ging onder andere door de Gerard Doulaan, Kalkhokstraat, Groenwoud en Beatrixlaan. Tijdens die achtervolging begin de bestuurder verschillende (verkeers)overtredingen, hij gaf geen richting aan, reed zonder licht en reed op een gegeven moment zelfs 100 kilometer per uur over het fietspad aan de President Rooseveltlaan. Hij reed daarbij bijna een voetganger aan.

Aanhouding

Aan de achtervolging kwam een einde toen de verdachte op de Sloeweg tegen een onopvallende politieauto reed en ten val kwam. Daarop is de verdachte direct aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs en bleek ook nog drugs op zak te hebben. De man is afgevoerd naar het politiebureau en de motorscooter is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: