zaterdag, 23. september 2017 - 16:38 Update: 23-09-2017 16:39

Zeven Roemenen aangehouden voor winkeldiefstal

Zeven Roemenen aangehouden voor winkeldiefstal
Foto: Politie
Driebergen/Rotterdam

De politie heeft vrijdag 22 september tijdens een actie tegen ‘mobiel banditisme’ in Rotterdam zeven Roemenen aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van winkeldiefstallen en/of heling.

In de woning waar ze werden aangehouden nam de politie een grote hoeveelheid kleding en schoenen in beslag.

Als sluitstuk van een onderzoek betraden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid omstreeks 21.00 uur een woning aan de Ellewoutsdijkstraat. In de woning waren twee vrouwen van 24 en 30 jaar en vijf mannen met leeftijden tussen 23 en 45 jaar oud aanwezig. Allen hebben de Roemeense nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. 

Bij de doorzoeking van de woning trof de politie ongeveer 150 broeken aan, ongeveer 125 stuks bovenkleding, schoenen, toiletartikelen, lingerie, oorbellen en snoep en dertien blikken babymelkpoeder aan. Bijna alle goederen waren nog voorzien van de winkellabels. Ook werden een aantal speciaal voor de diefstal geprepareerde tassen aangetroffen. Naast genoemde goederen namen de agenten een verboden wapen, een ploertendoder in beslag. Ook de twee personenauto's waarmee de groep zich verplaaste zijn in  beslag genomen. 

De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen en naar de mogelijkheid dat deze verdachten zich vaker hebben schuldig gemaakt aan winkeldiefstal of andere misdrijven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: