woensdag, 4. oktober 2017 - 13:25 Update: 04-10-2017 13:43

Politie ontdekt drugslab in loods en houdt Rotterdammer (46) aan

Politie ontdekt drugslab in loods en houdt Rotterdammer (46) aan
Foto: Politie
De Pol

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie in een loods aan de Pol in Overijssel rond 01.40 uur een drugslab ontdekt. Dit meldt de politie woensdag.

Rotterdam (46) aangehouden

'In de loods was op dat moment een 46-jarige man uit Rotterdam aanwezig. De Rotterdammer werd als verdachte aangehouden', aldus de politie. In de loods werden apparatuur en grondstoffen aangetroffen om verdovende middelen, vermoedelijk XTC, te produceren. Ook werden er diverse vaten met chemisch afval aangetroffen. Het lab wordt vandaag door een gespecialiseerde afdeling van de Landelijke Eenheid ontmanteld.

Gevaar

De omstandigheden waaronder in dergelijke laboratoria wordt gewerkt zijn vaak bijzonder gevaarlijk. Ook zijn de mensen die de verdovende middelen produceren niet deskundig, de apparatuur amateuristisch en de grondstoffen van inferieure kwaliteit. Dit levert zeer gevaarlijke situaties op voor de (directe) omgeving en de gebruikers van de verdovende middelen.

Milieu

De afvalstoffen die overblijven na het produceren van de verdovende middelen worden regelmatig gedumpt in de natuur of geloosd op het riool. Dit levert grote schade op aan het milieu en gevaar voor de volksgezondheid. Regelmatig worden er partijen met vaten aangetroffen in natuurgebieden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: