zaterdag, 7. oktober 2017 - 20:21 Update: 07-10-2017 22:25

Zoekactie Huis ter Heide naar Anne gestaakt, zondag weer verder

Zoekactie Huis ter Heide naar Anne gestaakt, zondag weer verder
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Huis ter Heide

Voor vandaag is de zoekactie naar de vermiste Anne Faber in de omgeving van het Blookerpark gestaakt. 'Bij de zoektocht, waarvoor de politie verschillende specialismen heeft ingezet, zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Zondag wordt de zoekactie voortgezet', zo laat de politie zaterdagavond weten.

Specialismen politie

In het onderzoek naar de vermissing van Anne werken veel verschillende politiespecialismen mee. Ook krijgt de politie advies van experts van onder meer Defensie. Een rechercheteam met verschillende soorten rechercheurs en analisten coördineert het vermissingsonderzoek. Familierechercheurs vormen het vaste contact tussen de familie en de recherche.

Telecomgegevens

Het rechercheteam zorgt onder andere dat getuigen worden gehoord, buurtonderzoek wordt gedaan onderzoekt de vele tips die binnenkomen. Digitaal experts van de politie doen onderzoek naar de telecomgegevens van Annes telefoon. Daarvoor vraagt de politie ook medewerking van providers. Forensische onderzoekers stellen sporen veilig, doen sporenonderzoek en hebben het contact met het Nederlands Forensisch Instituut, waar sporen verder onderzocht worden.

Specialistische ondersteuning

Het rechercheteam heeft contact met het politieteam dat de zoekacties coördineert. Daarin krijgt het team advies van onder andere Defensie waar en hoe te zoeken. Politieagenten in ME-dienst en verschillende soorten politiespeurhonden worden opgeroepen voor zoekacties. Voor verschillende soorten sporen zijn verschillende politiespeurhonden opgeleid. Zo vullen ze elkaar aan.

Samen met de familie

Deze opsomming is niet compleet, maar geeft een globaal beeld van de specialismen in dit onderzoek. Ook werkt de politie bij de zoekacties nauw samen met de familie en vrienden van Anne, en met het Rode Kruis. Wanneer het nodig is, vraagt de politie nog meer experts of inzet van andere organisaties, zoals de brandweer.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: