dinsdag, 10. oktober 2017 - 17:52 Update: 11-10-2017 11:37

Tien personen beschoten met luchtdrukwapen, politie houdt drie personen aan

Vier personen beschoten met luchtdrukwapen
Foto: Bert van den Berg
Groningen

De politie heeft drie jongens van 16 jaar oud aangehouden op de Nieuwe Sint Jansstraat in de Stad. Dit nadat ze vanuit het dakraam van een woning op meerdere mensen hadden geschoten met een luchtdrukgeweer. Hierdoor raakten meerdere mensen lichtgewond.

Op dinsdag 10 oktober rond 16:00 uur kreeg de politie een melding binnen dat meerdere mensen zouden zijn beschoten vanuit een woning aan de Nieuwe Sint Jansstraat. De toegesnelde politieagenten konden direct drie jongens aanhouden. De verdachten zijn allemaal ingesloten in het cellencomplex.

Aangiftes

Bij de agenten meldden zich direct vier slachtoffers die aangaven geraakt te zijn. De aangevers zijn overgebracht naar het politiebureau waar er een aangifte van hen is opgenomen. Voor de zekerheid zijn ze gecontroleerd door een verpleegkundige van een ambulance. De personen hoefden niet voor medische behandeling overgebracht te worden naar het ziekenhuis. In de loop van de middag en avond kwamen er in totaal tien mensen bij de politie om hiervan aangifte te doen.

Onderzoek woning

Meteen na de aanhouding van de drie verdachten is er een onderzoek gestart in en om de woning. In de woning werd een luchtdrukgeweer aangetroffen, dat in beslag is genomen. Mensen die op dinsdag 10 oktober rond 16:00 uur in de omgeving van de Nieuwe Sint Jansstraat zijn geweest en daar mogelijk licht letsel hebben opgelopen, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: