donderdag, 12. oktober 2017 - 18:16 Update: 12-10-2017 18:27

Lichaam van Anne Faber aangetroffen

Lichaam van Anne Faber aangetroffen
Foto: Politie
Zeewolde

Donderdag 12 oktober is een lichaam gevonden in de omgeving van het Nulderpad.

Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het de 25-jarige Anne Faber is, die sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

De 27-jarige verdachte die op 9 oktober werd aangehouden, is verhoord en heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was. Dit betrof het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd inderdaad een lichaam gevonden.

Voorarrest verlengd

De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Verder forensisch onderzoek

Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

Medeleven

De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes (Zeewolde, Zeist, Utrecht, Soest, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk) leven mee met de nabestaanden. Met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: