vrijdag, 20. oktober 2017 - 12:50 Update: 20-10-2017 18:02

Vandaal zet zaag in maar liefst 2500 fruitbomen

2500 fruitbomen omgezaagd door vandaal
West Maas en Waal

De politie in de gemeente West Maas en Waal doet onderzoek naar een reeks van vernielingen aan onder meer gewassen in de gemeente Maas en Waal. De meest recente vonden deze week plaats in Altforst, waar 2.500 fruitbomen op het ene erf, en nog eens ruim 50 bomen op een ander erf door onbekenden werden vernield. Daarmee komt het totaal aantal incidenten op elf.

In de gemeente zijn sinds september bij de politie meldingen gedaan van vernielingen aan gewassen. Zo werden bomen vernield, maar ook te veld staande gewassen zoals mais onder meer in de plaatsen Boven-Leeuwen, Maasbommel en Wamel. Daarnaast werd melding gedaan van vernieling van dekzeilen waardoor kuilvoer onbruikbaar werd gemaakt. Van concrete aanwijzingen richting een of meerdere daders is nog geen sprake. Ook motieven zijn onbekend, de politie onderzoekt meerdere scenario’s. 

Gevaarlijke situaties

Los van het feit dat de schade voor de gedupeerden enorm is, is er ook sprake van soms ronduit gevaarlijke situaties. De dader(s) brachten in sommige gevallen voorwerpen aan tussen gewassen zoals spijkers en bouten, waarbij het risico bestond dat die tijdens het oogsten weggeslingerd worden en letsel of erger kunnen veroorzaken.

Categorie:
Provincie: