woensdag, 25. oktober 2017 - 13:10 Update: 25-10-2017 18:47

Nieuwe aangehouding voor brandstichting studentenflat Diemen

Derde verdachte aangehouden voor brandstichting studentenflat Diemen
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De recherche heeft dinsdag 24 oktober aan het einde van de dag een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting in een studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen, in de nacht van 18 op 19 juli.

Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer. De man zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Er zitten al twee andere verdachten vast, een 24 jarige man en een 23-jarige vrouw, beide Amsterdammers.

Een dag na de brand werd de 24-jarige verdachte aangehouden en na intensief onderzoek volgde de aanhouding van de vrouwelijke verdachte op 19 oktober. Met de aanhouding van de derde verdachte op dinsdag 24 oktober, denkt de recherche de twee mannen te hebben die in de nacht van 18 op 19 juli brand hebben gesticht in de studentenflat. Bij deze brand kwam een 27-jarige student om het leven en raakten meerdere mensen ernstig gewond.

Op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober werd in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht, Bureau 020 (AT5) en Bureau NH (RTVNH) aandacht besteed aan de zaak. Er werden beelden getoond waarop de twee mannen te zien zijn die brand stichten. Dankzij de tv-uitzendingen kwamen er meer dan 20 tips binnen die zeer waardevol bleken voor het onderzoek.

Het rechercheteam zet het onderzoek voort. De vrouwelijke verdachte is op vrijdag 20 oktober in bewaring gesteld voor twee weken. De 24-jarige verdachte staat 1 november op een pro forma-zitting. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: