zaterdag, 18. november 2017 - 9:34 Update: 18-11-2017 9:42

Vrouw (39) aangehouden in verband met moord op Halil Erol in 2010

Vrouw (39) aangehouden in verband met moord op Halil Erol in 2010
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen/Steenwijk

In het onderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op vrijdagmorgen 17 november een 39-jarige inwoonster van Groningen aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk.

Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later dat jaar en in 2013 werden zijn lichaamsdelen teruggevonden op verschillende plekken in het land.

Nieuwe informatie, nieuw onderzoek

Het onderzoek werd opnieuw opgepakt nadat er bij de politie nieuwe informatie werd aangeleverd. Het onderzoek, dat tot die tijd op slot zat, werd naar aanleiding van deze nieuwe informatie heropend en werd een nieuw team op het onderzoek gezet. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat vrijdag 17 november de 39-jarige verdachte kon worden aangehouden. Het team, dat inmiddels uit ruim 20 man bestaat, sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Laatste teken van leven

Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil met zijn ex-vrouw had, was op zaterdagavond 6 februari 2010. Die avond zou hij bij zijn ex-vrouw geweest zijn om zijn laptop, die zijn oudste dochter van hem had geleend, weer op te halen. Rond middernacht verliet hij met deze laptop de woning van zijn ex-vrouw.

Mobiel contact vanuit Duitsland

De volgende ochtend, zondag 7 februari rond 11.00 uur, werd met de mobiele telefoon van Halil contact gezocht met de mobiele telefoon van zijn ex-vrouw. Zijn gsm bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland (Megchelen). Omdat zijn ex-vrouw op dat moment haar telefoon niet hoorde, kwam er geen verbinding tot stand.

Auto uitgebrand in Haren, kentekenplaten op andere auto in Rotterdam

Op maandagavond 8 maart 2010 rond 22.45 uur werd de auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren (provincie Groningen). Dit is op de onverharde parkeerplaats tegenover de Hortus (Botanische tuin) van de Universiteit van Groningen. Opvallend was dat de kentekenplaten (16-HG-TJ) van de auto waren verwijderd. Deze kentekenplaten werden later dat jaar in april en mei nog geregistreerd op de A12, de A44 en de A15 in de buurt van Rotterdam (Vaanplein) en Zoetermeer (Clausplein).

Ledematen aangetroffen in water Eesveen

Op dinsdag 22 juni 2010 werden de ledematen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. DNA onderzoek wees uit dat het lichaamsdelen betroffen van Halil Erol. De ledematen waren verpakt in een zandkleurige, polyester zak. Deze zak, die oogt als canvas, heeft een afmeting van 53 x 115 cm en een klep met klittenband sluiting. Over de lengte van deze zak loopt in het midden een stiknaad. De herkomst van deze zak is tot op de dag van vandaag niet vastgesteld.

Romp aangetroffen in natuurgebied Wanneperveen

Op donderdag 31 januari 2013 vonden twee wandelaars menselijke resten in het natuurgebied De Kiersche Wijde aan de Zandweg in Wanneperveen. DNA onderzoek door het NFI wees uit dat de gevonden romp, die er toen al langere tijd moeten hebben gelegen, Halil Erol toebehoorde. Bij de resten wordt eenzelfde soort polyester zak gevonden waar de eerder gevonden ledematen in waren verpakt. Ook vindt de politie resten van een grotendeels vergaan judopak van met merk Matsuru.

Beloning

De hoofdofficier van Justitie, parket Oost Nederland, heeft sinds 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De beloning van € 15.000,- is nog steeds beschikbaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: