dinsdag, 28. november 2017 - 10:15 Update: 28-11-2017 16:51

Twee verdachten aangehouden na liquidatie in Nieuwegein

Dode schietpartij Nieuwegein
Foto: Bon
Nieuwegein

In Nieuwegein is dinsdagochtend een dode gevallen bij een schietpartij aan de Apolloburg. Het slachtoffer is een 43-jarige inwoner van Nieuwegein.

Rond 07.50 uur kreeg de politie de melding van een schietincident. Ter plaatse bleek dat een man in zijn auto was beschoten. Hulp mocht niet meer baten. De man bleek al te zijn overleden. De politie zette de omgeving van Apolloburg af en startte direct een onderzoek. Hierbij werd bekend dat de dader(s) met een zwarte auto waren gevlucht.

Rond 8.10 uur kwam een melding van een autobrand bij de Haarrijnse Rading in Utrecht. Hierbij werd gezien dat een zwarte auto weg was gereden, waarvan het kenteken bekend werd bij de politie.  De achtervolging werd ingezet via de A2 tot aan Amsterdam Zuid-Oost. Hier verlieten de verdachten de snelweg en kon het arrestatieteam van de politie de auto klemrijden. De inzittenden, twee 24 -jarige mannen uit Amsterdam en Amstelveen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij de aanhouding werden twee waarschuwingsschoten gelost. 

Categorie:
Provincie: