maandag, 8. januari 2018 - 17:00 Update: 08-01-2018 17:07

Opgepakte Alphenaar is Staat nog 27.000,- euro schuldig

Opgepakte Alphenaar is Staat nog 27.000,- euro schuldig
Foto: Archief EHF
Uitgeest

Maandagochtend heeft het EVA-team van Politie Den Haag op een parkeerplaats in Uitgeest een 37-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. 'Hij stond gesignaleerd voor een schadevergoedingsmaatregel', zo meldt de politie maandag.

Schadevergoeding van 27.000,- euro

De man werd in 2015 vanwege overtreding van de Opiumwet veroordeeld tot een gevangenisstraf en een ontnemingsmaatregel voor wederrechtelijk verkregen voordeel. Dat hield in dat hij een schadevergoeding van bijna 27.000,- moest betalen aan de staat, met als dwangmiddel een gevangenisstraf van 120 dagen.

120 dagen uitzitten

Het EVA-team deed onderzoek naar de verblijfplaats van de man en kon hem maandagmorgen aanhouden op een parkeerplaats in Uitgeest. Omdat hij niet in staat was de hem opgelegde schadevergoeding te betalen, is hij overgebracht naar het politiebureau en zal hij de als dwangmiddel opgelegde gevangenisstraf moeten uitzitten. De ontnemingsmaatregel blijft ook van kracht waardoor hij na zijn vrijlating alsnog moet betalen.

EVA-team

Het EVA-Team (Executie Vonnissen Afgestraften) houdt zich voor de eenheid Den Haag actief bezig met het opsporen van veroordeelden tegen wie een aanhoudingsbevel is uitgevaardigd. Extra aandacht heeft dit speciale team voor veroordeelden welke er blijkbaar alles aan doen om uit handen van politie en justitie te blijven.

Categorie:
Provincie: