woensdag, 21. februari 2018 - 9:20 Update: 21-02-2018 19:04

Man die peuter (2) onderuit trapte opgepakt

Man opgepakt die peuter onderuit trapte
Foto: Archief FBF.nl
's-Hertogenbosch

De politie hield dinsdagmiddag een 30-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aan die op maandag 12 februari in Rosmalen een 2-jarige peuter onderuit getrapt zou hebben. Hij zou eerder ook een 4-jarig jongetje hebben geslagen in ’s-Hertogenbosch.

Het voorval in Rosmalen vond die ochtend rond 9.00 uur plaats ter hoogte van de Aldi aan de Molenhoekpassage. Moeder en zoontje stonden daar even stil om over te steken naar de parkeerplaats toen de peuter uit het niets in de rug werd getrapt en op de grond viel. De dader fietste vervolgens weg richting de Marie Koenenstraat. Het jongetje hield aan de trap een lichte verwonding over aan zijn rug.

Eerder voorval

In het onderzoek naar de mishandeling werd de politie gewezen op een soortgelijk incident op zaterdag 10 februari. Die middag zou een onbekend jongetje in een supermarkt in ’s-Hertogenbosch uit het niets zijn geslagen door een man. Hiervan was toen geen melding gemaakt bij de politie. Gezien de ernst van zaak ging de politie met succes op zoek naar dit jongetje en zijn moeder. Zij waren net als de dader te zien op duidelijke bewakingsbeelden van het voorval. Al gauw kwam het team uit bij een vrouw en haar 4-jarige zoontje.

Verdachte in beeld

Van de mishandeling in Rosmalen waren geen beelden, maar een bewakingscamera van een winkel in de buurt legde de verdachte vast op beeld. Dankzij de beelden ontstond het vermoeden dat beide mishandelingen werden gepleegd door dezelfde dader. Verder onderzoek leidde uiteindelijk naar de identiteit van de verdachte. De 30-jarige man is bekend bij hulpverleners in verband met psychische problemen. Hij werd dinsdagmiddag rond 16.30 uur na een zoektocht opgepakt in de woning van zijn ouders in ’s-Hertogenbosch.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: