dinsdag, 13. maart 2018 - 14:13

Verdachte wurgen agente in Amersfoort langer vast

Verdachte wurgen agente in Amersfoort langer vast
Amersfoort

De 21-jarige man die verdacht wordt van het proberen te wurgen van een politieagente op de Nieuweweg in Amersfoort, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris dinsdag besloten.

Wat gebeurde er

Op de Nieuweweg sprak de agente een 20-jarige vrouw aan op vernieling van een winkelruit. Een groep van vier mannen en een vrouw begonnen zich met het gesprek te bemoeien. Een 21-jarige man sloeg daarop de agente en begon haar te wurgen. Drie collega’s van de agente pasten geweld toe om haar te ontzetten uit haar levensbedreigende situatie. Omdat dit geen effect had op het verzet en geweld door de groep, werd met de inzet van het stroomstootwapen gedreigd. Daarop staakte de 21-jarige man direct zijn wurgpoging en de groep stopte met verzet en het geweld.  Deze zes personen – twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 17 t/m 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg – werden aangehouden voor mishandeling.

Overige verdachten heengezonden

De 21-jarige hoofdverdachte blijft vastzitten. Een andere 21-jarige man en een 20-jarige vrouw worden vandaag heen gezonden. Zij worden verdacht van openlijk geweld richting de agenten. De strafrechtelijke afdoening zal nog worden bepaald door het Openbaar Ministerie. Ditzelfde geldt voor de aangehouden 17-jarige jongen, een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man. Zij werden zondagavond 11 maart heen gezonden. Een zevende verdachte – een 21-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg - is naderhand verhoord op verdenking van vernieling van een winkelruit. Zij bleek niet bij het geweldsincident betrokken. Zij is na verhoor heengezonden en proces-verbaal wordt tegen haar opgemaakt.

Agente

De mishandelde agente is voorlopig niet in staat om een aangifte te laten opnemen. Zij heeft onder andere een zware hersenschudding opgelopen. De drie andere collega’s liepen letsel op aan schouder, rug, nek en been en maken het naar omstandigheden goed

Categorie:
Provincie: