zondag, 22. april 2018 - 10:48

Vandaag warm en enkele (onweers)buien. Morgen koeler en meest droog

Vandaag warm en enkele (onweers)buien. Morgen koeler en meest droog
Foto: fbf
De Bilt

Er komen in het zuid(west)en enkele (onweers)buien voor, lokaal met hagel. Later vanmiddag en begin van de avond neemt de kans op enkele (stevige) onweersbuien vooral in het oosten toe. Hierbij is er lokaal kans op hagel en windstoten rond 70 km/u.

Tussen de buien door schijnt af en toe de zon.De temperatuur varieert van 21°C in het westen tot 27°C in het oosten en zuidoosten. In het Waddengebied blijft het met 18°C aanmerkelijk koeler. De wind draait geleidelijk van oostelijke naar zuidwestelijke richtingen en is zwak tot matig, vanavond aan zee mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht trekt een zone met bewolking en plaatselijk (buiige) regen van west naar oost over het land. Na passage hiervan volgen er opklaringen. De west- tot zuidwestenwind is matig en de temperatuur daalt naar ongeveer 11°C.

Morgen overdag komt de zon geregeld tevoorschijn en blijft het vrijwel overal droog. Met een maximumtemperatuur uiteenlopend van 14°C in het noordwesten tot rond 17°C in het oosten wordt het een stuk koeler. De wind komt uit overwegend westelijke richtingen en is matig, in het noordelijk kustgebied toenemend naar vrij krachtig.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):