zondag, 22. april 2018 - 17:17

15-jarige jongen vast voor serie gewapende overvallen Eindhoven

15-jarige jongen vast voor serie gewapende overvallen Eindhoven
Foto: Bon
Eindhoven

Een 15-jarige jongen uit Eindhoven wordt verdacht van vier gewapende overvallen in het Eindhovense stadsdeel Woensel-Noord. De overvallen werden gepleegd tussen 13 maart en 7 april van dit jaar. Hij werd vrijdagmiddag 20 april aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

In het stadsdeel Woensel-Noord werden in een tijdsbestek van een maand vier overvallen gepleegd. Opvallend was dat het signalement van de dader telkens overeenkwam en dat de overvallen rond sluitingstijd plaatsvonden. De recherche sprak met de slachtoffers, deed onderzoek in de buurt, bekeek sporenmateriaal en bracht alle puzzelstukjes samen. Dat bracht hen op het spoor van de 15-jarige verdachte Eindhovenaar. De jongen werd vrijdagmiddag aangehouden als verdachte van de overval op een cafetaria aan de Generaal Coenderslaan op 7 april. Daar werd rond 22.30 uur op die avond een medewerker bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De overvaller is vervolgens gevlucht met een geldbedrag.

Nog drie overvallen

Inmiddels blijkt uit het onderzoek dat de jongen ook verdacht wordt van twee gewapende overvallen met een mes op een tankstation aan de Joris Minnestraat op 13 en 30 maart van dit jaar. De eerste keer werd daar geld buitgemaakt en de tweede keer bleef het bij een poging. En hij wordt verdacht van een overval op een supermarkt aan de Woenselsestraat in Eindhoven. Ook hier werd gedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp, maar maakte de overvaller uiteindelijk niets buit.

Doorzoeking

Na de aanhouding doorzochten we de woning van de verdachte in Eindhoven om te kijken of we daar nog sporen en spullen aan zouden treffen die ons kunnen helpen in het onderzoek. Daarbij troffen we onder andere een imitatievuurwapen aan. Dit is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: