vrijdag, 25. mei 2018 - 8:54

Jongen ernstig gewond na sprong van dak

Gouda

Een 16-jarige jongen raakte vrijdagochtend ernstig gewond toen hij op de Kleiweg van een dak sprong. Hij probeerde daarmee vermoedelijk te voorkomen dat hij zou worden teruggebracht naar de jeugdinstelling waar hij vermist werd.

Omstreeks 05.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groepje jeugd op een dak aan de Kleiweg zat en daar zorgde voor geluidsoverlast. Agenten namen poolshoogte en troffen op het dak zes jongeren aan, vijf jongens en een meisje. Terwijl zij met de jongeren in gesprek waren en hen vertelden dat zij zorgden voor overlast, controleerden zij de personalia van de groep. Vier van de zes bleken als vermist gesignaleerd te staan vanuit een jeugdinstelling in het oosten van het land.

Op het moment dat de agenten de vier jongens vertelden dat zij gesignaleerd stonden en hen meldden dat ze daarom mee moesten naar het bureau, sprong één van hen plotseling op. Hij rende een stuk over het dak en sprong, nog voordat de agenten hem in konden halen, plotseling het dak af. Hij belandde vier verdiepingen lager op de grond. Omdat de jongen, ondanks dat hij bij kennis was, ernstig gewond was, kwam naast de ambulance ook de traumaheli ter plaatse met een mobiel medisch team. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn eveneens aanwezige vriendinnetje ging met hem mee naar het ziekenhuis, de vier jongens zijn opgevangen op het politiebureau. De drie daarvan die gesignaleerd staan, zullen na het afleggen van een verklaring worden teruggebracht naar de jeugdinstelling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: