zaterdag, 26. mei 2018 - 15:07 Update: 26-05-2018 22:53

Vrouw (87) verongelukt na verkeersongeval met vrachtwagen

Dode bij ongeval N325
Foto: MV - Archief
Nijmegen

Een 87-jarige vrouw uit Ede is zaterdag overleden na een verkeersongeval op de N325. 'Een 76-jarige vrouw, eveneens uit Ede raakte gewond', zo meldt de politie zaterdag.

Aanrijding met vrachtwagen

De vrouwen reden met de auto rond 11.10 uur op de Nieuwe Ubbergseweg  (N325) in Nijmegen in de richting van Beek. Vermoedelijk wilde de 76-jarige bestuurster links afslaan de Ubbergseweg in. Hierbij kwam de auto in botsing met een vrachtwagen die vanuit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De vrachtwagenchauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Ter plaatse overlden

De 87-jarige vrouw overleed ter plaatse. Omstanders en ambulance personeel hebben nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten. De andere vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht, haar toestand is stabiel. De vrachtwagenchauffeur, een 20-jarige man uit de gemeente Oss, raakte niet gewond.

Drone ingezet voor onderzoek

De weg was enige tijd afgesloten voor het politieonderzoek door de afdeling Verkeersongevallenanalyse. Er werd ondermeer een drone ingezet om de situatie in beeld te brengen. Ook is met getuigen gesproken. Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond. Voor een aantal getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: