dinsdag, 5. juni 2018 - 14:49

Zwaargewonde bij schietpartij in Best

Zwaargewonde bij schietpartij in Best
Foto: Archief FBF.nl
Best

Tenminste twee mannen raakten maandagavond gewond bij een ruzie in en bij een woning aan de Melde, waarbij vuurwapens zijn gebruikt. Een derde betrokkene is nog voortvluchtig, naar hem is de politie op zoek.

Rond kwart over zeven troffen agenten de 36-jarige bewoner van een woning aan de Melde licht gewond aan in de tuin van zijn huis. Bijna gelijktijdig vonden andere collega’s een zwaar gewonde man, een 30-jarige inwoner van Best, aan op straat in de Prof. Titus Brandsmastraat. Beide mannen werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling van hun verwondingen. Wij startten een onderzoek, waaruit al snel bleek dat het om twee gewonden van één incident ging.

Eerste onderzoek

Zover nu uit het onderzoek duidelijk is geworden is er in de woning aan de Melde een ruzie geweest, waarbij schoten zijn gelost en beide mannen gewond zijn geraakt. We weten ook dat er een derde persoon bij geweest is, naar wie we op zoek zijn. We hebben een vermoeden wie deze man kan zijn geweest, maar hebben daarover nog geen zekerheid. Ook weten we niet of hij ook gewond geraakt is. De nog voortvluchtige man is na het schietincident samen met de 30-jarige man gevlucht in een auto, die later onbeheerd in de Prof. Titus Brandsmastraat werd terug gevonden. Deze auto werd in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. We deden op verschillende locaties onderzoek en troffen tijdens deze onderzoeken meerdere vuurwapens aan. Uiteraard namen we die in beslag en forensisch onderzoek zal moeten uitwijzen of deze wapens bij het schietincident gebruikt zijn. We zijn nog geruime tijd actief op zoek geweest naar de derde man, maar hij is tot op heden niet gevonden. Ook een uitgebreid buurtonderzoek maakt deel uit van het onderzoek.

Verwondingen

De bewoner van het huis aan de Melde kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij werd aangehouden en zit vast. Ook de zwaar gewonde man is officieel aangehouden, maar hij ligt nog wel in het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar, maar liep een zeer ernstige verwonding aan zijn arm op.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: