woensdag, 6. juni 2018 - 17:39 Update: 06-06-2018 21:28

Nieuwe meldkamer Rotterdam geopend

Grapperhaus opent meldkamer Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Woensdag is de meldkamer Rotterdam officieel geopend door minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.

Nieuwe ICT-structuur

De Rotterdamse meldkamer is de eerste van tien locaties, die worden aangesloten op de ICT-structuur van de nieuwe landelijke meldkamerorganisatie. Deze landelijke meldkamerorganisatie zorgt ervoor dat straks alle meldkamerlocaties in het land heel snel informatie met elkaar kunnen uitwisselen, beter bereikbaar zijn op piekmomenten en elkaar kunnen bijstaan als een meldkamer onverhoopt uitvalt.

Tien locaties

Minister Grapperhaus keek in zijn openingswoord terug op het verleden, toen de hulpdiensten elk vanuit hun eigen meldkamer opereerden. De nieuwe meldkamer met tien locaties zorgt voor betere en snellere coördinatie van de noodhulp van de burger.  

Lifeline

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en lid van de korpsleiding Liesbeth Huyzer stonden uitgebreid stil bij de vitale rol die de meldkamer heeft als lifeline voor iedereen die acute hulp nodig heeft. 

Meldkamer van de toekomst

Liesbeth Huyzer: ‘Met deze meldkamer in Rotterdam zijn we een belangrijke stap dichter bij de meldkamer van de toekomst. Als alle nieuwe locaties af zijn, zijn we dus nog beter in staat om hulpvragen en crises het hoofd te bieden. Continuïteit. Betrouwbaarheid. Stabiliteit. Dat zijn de pijlers waarop onze meldkamers staan.”

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: