donderdag, 7. juni 2018 - 20:21 Update: 07-06-2018 20:28

Thuiszorgmedewerkster op heterdaad betrapt door 'lokcliënt'

Thuiszorgmedewerkster op heterdaad betrapt door 'lokcliënt'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Door een agent in te zetten als iemand die thuiszorg nodig had, heeft de recherche Den Haag West donderdageen 27-jarige Delftse aangehouden.

De vrouw wordt ervan verdacht in ieder geval in tien gevallen geld en/of spullen te hebben gestolen. Dit gebeurde bij meerdere en verschillende zorginstellingen waar zij werkzaam was.

In het najaar van 2017 kwam bij de recherche een aangifte binnen van een gedupeerde die meldde dat zij bestolen was door een thuiszorgmedewerkster. Al snel bleek dat de vrouw vermoedelijk verantwoordelijk geacht moet worden voor meer diefstallen bij cliënten.

Teneinde de vrouw op heterdaad te kunnen betrappen werd, in nauw overleg met het Openbaar Ministerie, besloten een 'lok-cliënt’ in te zetten. Deze cliënt is in werkelijkheid een rechercheur die in een met camera’s geprepareerde woning wachtte op de komst van de nu aangehouden verdachte. Al op haar eerste werkdag bij deze nieuwe cliënt, sloeg de verdachte toe. Onder het toeziend oog van de camera’s nam zij een geldbedrag van 20 euro weg. Doordat de camerabeelden live uitgekeken werden, zagen de rechercheurs de vrouw het geld stelen en hielden haar direct/bij het verlaten van de woning aan. De vrouw is voor verhoor ingesloten en zal op vrijdag 8 juni worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: