zondag, 24. juni 2018 - 11:52

Alcomobilist op de vlucht voor politie

Alcomobilist op de vlucht voor politie
Foto: fbf
Zaandijk

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur zag de politie een auto aan komen rijden over de Guisweg, dichtbij het politiebureau. De bestuurder keerde zijn auto plotseling en reed over de Provincialeweg N203 weg in de richting van het centrum. De politie zag dat de bestuurder behoorlijk snelheid maakte en zette de achtervolging in.

De politie zag op een gegeven moment de kilometerteller op 170 km per uur staan, terwijl de achtervolgde auto nog uitliep. Via de J.M. den Uylweg, Wibautstraat, Pieter Jelle Troelstralaan, Zuidervaart, Poelenburg en de Watering, bleek de bestuurder zijn auto te hebben achtergelaten op de Brikstraat, waar hij te voet was verder gegaan. Hij werd echter, liggend op zijn buik, tussen de bosjes teruggevonden.

De 40-jarige Zaandammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Het weigeren van de ademanalyse wordt aangemerkt als misdrijf. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Bovendien wordt er een onderzoek in gesteld naar de rijvaardigheid van de man. Ook nam de politie zijn auto in beslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: