dinsdag, 17. juli 2018 - 21:43 Update: 17-07-2018 21:58

Justitie looft 15.000 euro uit voor tip die leidt tot aanhouding Gerel Palm

Justitie looft 15.000 euro uit voor tip die leidt tot aanhouding Gerel Palm
Foto: Archief EHF

Justitie looft 15.000 euro uit voor de ‘gouden tip’ die leidt tot de aanhouding van de 35-jarige Gerel Palm, verdachte van het schietincident in Noordeloos waar december 2016 twee mannen bijna bij om het leven kwamen. Politie geeft nieuwe foto’s vrij om de kans op herkenning te vergroten.

Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december 2016 langs een weiland in Noordeloos reed, zag iets in de berm liggen. In de berm van de N214 bleek een neergeschoten man te liggen. Verderop in het weiland werd nog een tweede neergeschoten man aangetroffen.

Slachtoffers

De twee mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De slachtoffers, twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar, waren op dat moment nog niet in staat om te vertellen wie hen heeft neergeschoten en waarom. Omdat nog veel onduidelijk was en alle scenario’s open lagen, werden de slachtoffers enige tijd zelf ook aangemerkt als verdachte. Inmiddels zijn ze dat niet meer.

Aangehouden

Onderzoek wees in de richting van de inmiddels 35-jarige Gerel Palm. Gerel werd maart 2017 in Suriname aangehouden, maar wist twee weken later te ontsnappen en sindsdien is hij voortvluchtig. Sinds 13 juni 2017 staat Gerel Palm op de Nationale Opsporingslijst. Justitie looft nu een beloning van 15.000 Euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van Palm.

Rijbewijs gevonden

Eerder besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak wat diverse tips over de verblijfplaats van Palm opleverde. Palm zou in Zuid-Amerika kunnen verblijven, maar hij zou na zijn ontsnapping ook mogelijk voor korte tijd in Nederland en Duitsland zijn geweest. Op 15 juni 2018 werd op straat, nabij het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein, een rijbewijs van Palm aangetroffen. Het vermoeden is dat Palm nog steeds contact heeft met mensen in Nederland.

PGP

Palm heeft ten tijde van de dubbele poging liquidatie in Noordeloos gebruik gemaakt van een PGP-telefoon die kort na het schietincident lijkt te zijn uitgeschakeld. Het vermoeden is dat Palm daarna en wellicht momenteel nog steeds gebruik maakt van een PGP telefoon. Wie heeft informatie over de telefoon(s) die Gerel momenteel gebruikt?

Seat Ibiza

Op 10 december 2016, kort voor het schietincident, hadden de slachtoffers een afspraak in Utrecht. Op deze locatie moesten zij de Seat Ibiza waarmee zij gekomen achterlaten. Deze Seat Ibiza is naar alle waarschijnlijkheid door de dader(s) kort daarna verplaatst. Op 21 augustus 2017 werd op de Martin Lutherkingstraat  in Landsmeer een Seat Ibiza terug gevonden. Het vermoeden is dat deze Seat Ibiza de Seat Ibiza betrof die op 10 december 2016 door de slachtoffers moest worden achtergelaten in Utrecht. Wie heeft destijds die Seat heeft gezien in of rond Utrecht en/of Landsmeer of op een andere plek in Nederland?

Foto's van Gerel Palm zijn hier te vinden: 

https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/17/07-nieuwe-sporen-richting-ver...

Categorie:
Tag(s):