maandag, 24. juni 2019 - 19:22

Nationale Toplessdag van BlootGewoon

Foto van topless vrouwen
Foto: BlootGewoon!
Noordwijk

De Nationale Toplessdag is écht nodig – dat is gisteren bewezen! Tijdens de Nationale Toplessdag van BlootGewoon! op 23 juni 2019 is een recordpoging topless zonnen gedaan. Zo’n 175 vrouwen deden mee. Op het strand in Noordwijk aan Zee of via #toplessdag. Dat er geen massale opkomst was, geeft de noodzaak van de Nationale Toplessdag goed aan. Er kwamen namelijk wel duizenden enthousiaste en positieve reacties via social media. De steun voor de actie was overweldigend. Maar zelf het topje uittrekken? Dat durfden veel vrouwen toch (nog) niet... En daar moeten we met elkaar over in gesprek gaan.

De opkomst van smartphones en social media heeft vrouwen huiveriger gemaakt om met de borsten bloot te gaan. Vrouwen zijn bang gefotografeerd te worden en ze hebben vaak een nogal vertekend beeld van hoe een vrouwenlichaam eruit hoort te zien. "Gek eigenlijk, want je fotografeert ook geen mannen met een blote borst.” Aldus Christine Kouman – directeur van NFN Open & Bloot. “Ook vinden vrouwen vaak hun eigen lichaam niet mooi genoeg om het bovenstukje uit te trekken. Dat zou helemaal geen issue moeten zijn! Je ligt niet te zonnen als ‘beauty queen’, maar om te ontspannen. Niet iedereen móet topless, het gaat erom dat je de vrijheid hebt om het te doen, als je dat wilt.”

De volgende Nationale Toplessdag staat alweer gepland op 21 juni 2020. Een mooie aftrap voor de zomer. BlootGewoon! heeft dan het strand van Bloemendaal aan Zee op het oog. 

Categorie:
Provincie: