woensdag, 21. september 2016 - 22:56

Ajax straalt in eigen huis; twee debutanten scoren

Amsterdam

(ELF-Voetbal-BlikopNieuws) Ajax heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van KNVB beker. De ploeg van Peter Bosz was in de Amsterdam Arena met 5-0 veel te sterk voor Willem II.

Bij Ajax stonden tien anderen in de basis in vergelijking met de gewonnen wedstrijd bij Heracles. Alleen Hakim Ziyech kreeg geen rust van Bosz.

Ziyech was in de eerste helft belangrijk met twee assists. Eerst op Riechedly Bazoer en daarna op de debuterende 17-jarige Matthijs de Ligt.

Na rust werden drie Amsterdamse goals bijgeschreven. Deze kwamen op naam van Ziyech, Lasse Schöne en de eveneens debuterende Abdelhak Nouri.

Willem II eindigde de wedstrijd met tien man. In de 60ste minuut werd Anouar Kali met rood van het veld gestuurd. Bij zijn kaart werd scheidsrechter Danny Makkelie voor het eerst overruled door de videoreferee, die een rode in plaats van een gele kaart voorschreef.