zondag, 23. oktober 2016 - 16:49

Feyenoord is ook na bezoek van Ajax nog ongeslagen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord en Ajax hielden elkaar in bedwang in een bomvolle Kuip (1-1). Kasper Dolberg opende de score tien minuten na rust en leek matchwinner te worden. Dirk Kuyt had andere plannen en zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker in de spannende slotfase.

Beide ploegen maakten in de eerste helft een wat povere indruk. De verwachte storm van Feyenoord bleef uit, al waren de beste kansen voor de thuisspelende ploeg. Bilal Basacikoglu ging alleen op doelman Andre Onana af, maar wist niet te scoren. Ook Dirk Kuyt en verdediger Eric Botteghin lieten goede mogelijkheden onbenut.

Kasper Dolberg, onzichtbaar in de eerste helft, kreeg het Feyenoord-legioen stil. De getalenteerde aanvaller uit Denemarken verschalkte Brad Jones met een leep stiftje. Giovanni van Bronckhorst greep in en bracht de weer fitte Eljero Elia binnen de lijnen. Tien minuten later volgde collega-aanvaller Steven Berghuis. In de absolute slotfase kwam Michiel Kramer binnen de lijnen voor mandekker Jan-Arie van der Heijden.

Mitchell Dijks zal met weinig plezier terugdenken aan de Klassieker. De voor Daley Sinkgraven ingevallen linksback werd in de lucht geklopt door de onvermoeibare Kuyt. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Een winnaar kwam er echter niet meer. Feyenoord blijft lijstaanvoerder, met 28 punten uit tien duels. De rivaal uit Amsterdam volgt op vijf punten.