dinsdag, 8. november 2016 - 12:26 Update: 09-11-2016 10:00

The Datacenter Group verwelkomt wereldspeler Cogent als carrier

The Datacenter Group verwelkomt wereldspeler Cogent als carrier
Foto: fbf
Amsterdam

Cogent heeft onlangs het Amsterdamse datacenter van The Datacenter Group aangesloten op haar wereldwijde netwerk. Cogent opereert al met zo’n 50 datacenters in Noord-Amerika en Europa.

Door partnerships aan te gaan met regionale datacenters wil de beursgenoteerde multinational haar marktaandeel vergroten en MKB-bedrijven laten profiteren van de voordelen die een global speler te bieden heeft.

Cogent Communications

Het leveren van snelle internet, Ethernet transport en colocatiediensten zijn de belangrijkste pijlers van dit bedrijf. Cogent is te vinden in zo’n 190 markten verspreid over de wereld en heeft hiermee aan één van de grootste en hoogste capaciteit IP-netwerken van de wereld. Stefan Arbia - Sales Director Europe – van Cogent licht de samenwerking met het regionale datacenter toe: “The Datacenter Group draagt bij aan onze connectivity strategie. Door deze samenwerking breidt niet alleen ons netwerk uit maar ook dat van The Datacenter Group. Zo kunnen we de vraag van onze gezamenlijke klanten nog beter bedienen en zorgen we samen voor een optimale klantbeleving.''

Vruchtbare samenwerking

De klanten van The Datacenter Group kunnen gebruikmaken van grote bandbreedtes die tegen een scherp tarief worden aangeboden. Ook biedt biedt Cogent end-to-end klantenservice over de dienstlevering en netwerk surveillance. “Ondanks dat wij tot de top vijf internetproviders van de wereld behoren, zijn wij een toegankelijke organisatie. Dit zien wij ook terug bij The Datacenter Group. Het is een professionele partij die snel schakelt en waarbij de klanten centraal. Ons doel voor nu is, meer afname creëren in Europa,’ zegt Arbia tot slot.”

Op dit moment is Cogent alleen nog maar te vinden in Amsterdam, maar uiteindelijk is er ook de ambitie om Delft aan te sluiten. Dit gaan zij bij een concrete klantcase doen. CEO van The Datacenter Group, Siemon van den Berg vult Arbia aan: “We zijn zeer verheugd om een partij als Cogent in onze datacenter te verwelkomen. Het is een toonaangevende organisatie met veel groeipotentie. Vooral voor onze grootzakelijke klanten is hun komst een aanwinst voor het datacenter. De snelheid van hun bandbreedte is ongekend. Ontsluiten in Delft is een kwestie van tijd.”

Categorie:
Provincie: