woensdag, 10. mei 2017 - 18:05 Update: 10-05-2017 18:10

Man geen verdachte meer schietincident 11-jarig jongetje Cuijk

Man geen verdachte meer schietincident 11-jarig jongetje Cuijk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Cuijk

Een 49-jarige man uit Cuijk is geen verdachte meer in de zaak rond het schietincident waarbij op zaterdagavond 31 december 2011 een 11-jarig jongetje uit Cuijk zwaargewond raakte. '' Er is in het onderzoek rond het incident geen betrokkenheid van de man aangetoond', zo meldt de politie woensdag.

Zeer ernstig gewond 

De politie hield de man op dinsdag 7 februari aan in zijn woonplaats. Hij werd ervan verdacht betrokken te zijn bij het schietincident, waarbij een 11-jarig jongetje uit Cuijk zeer ernstig gewond raakte. Ondanks uitgebreid onderzoek van de politie werd de dader nooit aangehouden. Wegens gebrek aan verdere aanknopingspunten werd het onderzoek in november 2012 gestopt. 

Anonieme tip 

De man werd verdacht van betrokkenheid bij het schietincident, nadat medio 2016 bij de politie een nieuwe (anonieme) tip binnenkwam. Daarop werd opnieuw een rechercheteam samengesteld en uitgebreid onderzoek verricht. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man. De politie verrichte op verschillende plekken doorzoekingen, waarbij wapens en munitie werden gevonden en in beslag genomen. 

Kogels niet uit gevonden wapens

In afwachting van onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd de verdachte eerder in vrijheid gesteld. Uit dat onderzoek is nu gebleken dat de kogel niet afkomstig was uit de gevonden wapens. Daarom wordt de aangehouden man niet meer verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Wel wordt hij verdacht van illegaal vuurwapenbezit. Daarvan wordt een dossier van opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

Slachtoffer op de hoogte 

De recherche benadrukt dat eventuele nieuwe informatie in de toekomst uiteraard serieus wordt bekeken om deze ernstige zaak op te lossen. De politie heeft de verdachte en het slachtoffer op de hoogte gebracht van de uitkomst van het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: