zaterdag, 26. augustus 2017 - 21:59 Update: 26-08-2017 22:21

Oranje dames pakken EK-hockeytitel in Amstelveen

Amstelveen

Zaterdagavond is het Nederlandse damesteam in Amstelveen Europees Kampioen geworden op het EK Hockey. De dames van Oranje wonnen met 3-0 van België.

In het eerste kwart wisten de Oranjedames 1 keer de Belgische keepster te passeren waardoor Nederland op een 1-0 voorsprong kwam. In het tweede en derde kwart kwamen beide teams niet tot scoren.

Vierde kwart

Pas in het vierde kwart viel er weer een doelpunt gemaakt door Kelly Jonker die Oranje daarmee op een solide 2-0 voorsprong bracht. In de laatste minuten van de finalewedstrijd voegde de Belgische keepster zich bij haar teamgenoten op het veld om in een ultieme poging te proberen het tij te keren maar door een overtreding aan Belgische zijde wist Ireen van den Assem een door de scheidsrechter gegeven strafbal te benutten en bracht daarmee de uiteindelijke eindstand op 3-0.