dinsdag, 26. september 2017 - 11:19

Aanhoudingen na zware mishandeling Klompenfeest

Foto van mishandeling
Foto: Archief FBF.nl
Twello

Vanochtend heeft de politie vier jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van aan 18-jarige jongen uit Loenen. De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 3 september op het Marktplein in Twello, waar op dat moment in het kader van het Klompenfeest kermis was.

Aanleiding voor de vechtpartij was een conflict tussen twee groepen jongeren. De 18-jarige hoorde bij één van deze groepen. Volgens getuigen belandde de jongen tijdens de vechtpartij op de grond en zou hij ook nadat hij al bewusteloos op de grond lag, nog hard getrapt zijn. Het slachtoffer liep een gebroken neus en gebroken jukbeen op. Hij belandde in het ziekenhuis en moest ook worden geopereerd.

De politie nam verklaringen op van het slachtoffer en diverse getuigen en deed ook via Facebook, politie.nl en Bureau GLD (het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland) een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Dit leverde enkele reacties op. In het politieonderzoek naar de mishandeling kwamen de verdachten gaandeweg in beeld.

Openlijke geweldpleging en poging doodslag

Drie van de vier verdachten worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gaat hierbij om twee 17-jarige jongens uit Loenen en Eerbeek en een 21-jarige jongeman uit Loenen. De vierde verdachte, een 17-jarige jongen uit Twello, wordt naast openlijke geweldpleging ook verdacht van poging doodslag, omdat hij ervan wordt verdacht het slachtoffer getrapt te hebben nadat deze al op de grond lag.

De vier verdachten zijn vanochtend na hun aanhouding ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):