zondag, 24. januari 2016 - 16:24

Janssen wijst AZ de weg tegen oude werkgever Feyenoord

Rotterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) AZ heeft dankzij oud-Feyenoorder Vincent Janssen een verassende overwinning geboekt op Feyenoord. Door drie doelpunten van de aanvaller van AZ hebben de Alkmaarders weer zicht op de play-offs voor Europees voetbal: 4-2.

In de A1 van Feyenoord vonden ze hem niet goed genoeg. Vincent Janssen, pas 21 jaar oud, moest de Stadionclub drie jaar geleden verlaten. Hij kwam kwaliteit te kort, vonden de Rotterdamse opleiders op Varkenoord. Tegen zijn oude club haalde hij zondag zijn gram. Met een hattrick was hij wederom van onschatbare waarde voor AZ, dat Feyenoord met de nodige dosis werklust opzij wist te zetten.

Feyenoord kwam dan wel in de twaalfde minuut op voorsprong via Michiel Kramer, achterin stonden de Rotterdammers enorm te schutteren. Sven van Beek vervulde een hoofdrol, door bij alle tegendoelpunten negatief betrokken te zijn. Bij de gelijkmaker van Markus Henriksen greep de centrale verdediger niet adequaat, bij de 2-1 van Janssen liet Van Beek de teugels vieren. Ook bij de 3-1 en 4-1 van Janssen liet Van Beek zich in de luren leggen en moest hij capituleren.

Tonny Vilhena bracht twintig minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd door van twintig meter de bal in het net te deponeren. AZ zakte daarop wat verder terug en speelde de wedstrijd rustig uit. Door de nederlaag is Feyenoord definitief uitgeschakeld in de titelrace, terwijl AZ weer mag hopen op een play-offplaats voor Europees voetbal.