zondag, 21. februari 2016 - 18:01

Dubbelslag Boymans bezorgt FC Utrecht zege

Utrecht

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) FC Utrecht heeft zondagmiddag thuis met 2-1 gewonnen van Willem II. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Ruud Boymans. Hij mocht in de basis beginnen en nam beide Utrechtse goals voor zijn rekening.

FC Utrecht heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-1 gewonnen van Willem II. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Ruud Boymans. De spits mocht in de basis beginnen en nam beide Utrechtse goals voor zijn rekening.

De mogelijkheden voor beide ploegen in de openingsfase waren zeer schaars. Na twintig minuten was FC Utrecht voor het eerst dicht bij een treffer. Sébastien Haller verlengde met het hoofd een inworp waarna de bal bijna via het lichaam van Jordens Peters in het doel van Willem II belandde. Op de doellijn voorkwam Willem II-doelman Kostas Lamprou met een prima reflex een achterstand van zijn ploeg. Binnen het half uur moest Lamprou nog eenmaal aan de bak om een knal van Nacer Barazite uit zijn doel te houden.

Er was iets meer dan een half uur gespeeld toen FC Utrecht uit het niets op voorsprong kwam. Rico Strieder bereikte Ruud Boymans die alleen Frank van der Struijk nog voor zich had. Het zag er allemaal wat onhandig uit wat Boymans vervolgens deed, maar hij vond de bal na een mislukte interceptie van Van der Struijk weer terug voor zijn voeten en schoof de bal beheerst langs Lamprou.

Na de treffer van de thuisploeg kwam de wedstrijd los. Haller kwam niet veel later net tekort om de bal van dichtbij binnen te werken en Boymans schreeuwde tevergeefs om een strafschop. Ook kreeg Willem II een grote kans op de gelijkmaker. Met zijn uittrap bereikte Lamprou Lucas Andersen die vervolgens alleen FC Utrecht-goalie Robbin Ruiter nog voor zich had. Andersen speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor de kans was verkeken. Op slag van rust was Boymans met een soort omhaal nog dicht bij zijn tweede van de middag. Zijn knappe inzet eindigde buiten bereik van Lamprou op de lat.

De tweede helft was net begonnen toen FC Utrecht opnieuw een strafschop claimde. Van der Struijk duwde Haller in de rug, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf de thuisploeg geen penalty. De thuisploeg was beter dan Willem II en kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Zo schoot Barazite uit een lastige hoek hard op de vuisten van Lamprou waarna Boymans net tekort kwam om de rebound binnen te tikken en schoot diezelfde Boymans in kansrijke positie voorlangs.

Willem II had moeite met het creëren van kansen, maar kwam met nog een kwartier op de klok wel op gelijke hoogte. Ruiter schatte een dieptepass van Rochdi Achenteh helemaal verkeerd in en zag zich gedwongen om Bartholomew Ogbeche in zijn eigen strafschopgebied onderuit te halen. De terechte penalty werd vervolgens hard en laag in de hoek geschoten door Ogbeche die overigens wel een blessure overhield aan de charge van Ruiter. Enkele minuten later kwam FC Utrecht echter wederom op voorsprong. Uit de kluts kreeg Boymans het leder plots voor de voeten en in twee instanties werkte hij de bal tegen de touwen.

Door de zege is FC Utrecht geklommen naar de vierde plek in de Eredivisie. Feyenoord, dat later op de zondag nog in actie komt, kan de ploeg bij een overwinning nog passeren op de ranglijst. Willem II heeft opnieuw niet weten te winnen en blijft staan op de vijftiende plek.