zondag, 28. februari 2016 - 18:52

Feyenoord boekt in Utrecht eindelijk competitiezege

Utrecht

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft zondagmiddag een reeks van negen wedstrijden zonder overwinning beëindigd. Ondanks een vroege achterstand wist het FC Utrecht te verslaan.

De wedstrijd was amper onderweg toen FC Utrecht al de leiding nam. De buitenspelval van Feyenoord mislukte hopeloos, waardoor Sébastien Haller kon ontsnappen en de bal in de hoek schoof. Sven van Beek appelleerde nog voor buitenspel, maar tevergeefs. Het leek de opmaat voor meer Utrechtse goals, want de thuisploeg nam de touwtjes stevig in handen. Met name Chris Kum was meerdere malen gevaarlijk met voorzetten.

Ook de statistieken zagen er goed uit voor FC Utrecht, in de elf duels dat het dit seizoen de openingstreffer maakte, werd nog niet verloren. Maar uit het niets maakte Feyenoord na twintig minuten de 1-1. Yassin Ayoub leverde in op het middenveld, waarna Michiel Kramer opstoomde op links en de bal breed legde op Tonny Vilhena. Die raakte de bal eigenlijk verkeerd, maar wist toch te scoren. Het was echter niet de ommekeer waar de Rotterdammers wellicht op hoopten, want FC Utrecht bleef de dominante partij. Het had echter geluk dat Nacer Barazite niet scherp was in de counter en Haller en Patrick Joosten over het hoofd zag. Zo kon het dat Feyenoord niet met een achterstand, maar met een voorsprong ging rusten. Vlak voor rust schoot Dirk Kuyt namelijk de 1-2 binnen, na goede acties van Kramer en Vilhena.

In de tweede helft ging het spel op en neer, maar beide teams waren te slordig om er echt een boeiend duel van te maken. Zo probeerde Marko Vejinović Kramer weg te sturen, maar was de pass te hard, waardoor de bal bij Robbin Ruiter belandde. Ook FC Utrecht was slordig, zo waren er meerdere mogelijkheden voor Joosten, maar hij liet zich aftroeven door Terence Kongolo. Ook Timo Letschert kreeg uit een vrije trap een prima mogelijkheid op te scoren, maar hij jaagde de bal hard de Bunnikside op.

Vervolgens kreeg Feyenoord voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de Rotterdammers lieten dat na. Eric Botteghin wist een corner net niet binnen te koppen en Eljero Elia schoot vanuit kansrijke positie huizenhoog over. Het gebrek aan scherpte werd echter niet afgestraft, al moesten Kuyt en Van Beek beide nog een bal van de lijn redden. Feyenoord nam de drie punten mee naar Rotterdam en gaat over FC Utrecht heen op de ranglijst. De ploeg van Van Bronckhorst staat nu vierde, FC Utrecht vijfde.