maandag, 16. mei 2016 - 19:18

Willem II maakt zich op voor finale tegen NAC

Tilburg

Willem II is maandag uitgelopen naar een ruime overwinning op Almere City. De Jupiler League-ploeg maakte het de thuisploeg lang lastig, maar knakte in de slotfase van het duel in de play-offs: 5-2.

Door een fout van doelman Agil Etemadi stond Willem II na vier minuten op voorsprong in het eigen stadion. Lucas Andersen schoot een bal recht door het midden op doel. Etemadi leek in eerste instantie de bal te hebben, maar zag op knullige wijze het net achter zich bollen door zijn toedoen. De Tilburgers zaten daarmee stevig in het zadel. Toch was het Almere City dat voor rust de bovenliggende partij was.

Het Almere van trainer Jack de Gier gooide snel de schroom van zich af en zag Ricardo Kip de bal vanaf afstand op de paal schieten. Daarna was Rochdi Achenteh de reddende engel bij een kopbal van Pablo Rosario. Doelman Kostas Lamprou was al gepasseerd, maar naast hem stond de linksback nog bij de corner van Almere City. Door het betere voetbal van Almere begon het publiek steeds kritischer te worden richting de elf spelers op het veld.

In de tweede helft kwam Willem II een stuk scheper voor de dag. Het zag eerst nog een doelpunt van Nick van der Velden afgekeurd worden vanwege ogenschijnlijk onterecht buitenspel. Als een ware aanvoerder tekende Jordens Peters met een snoeiharde kopbal voor de 2-0. Ricardo Kip deed vanuit een vrije trap wat terug en bekroonde daardoor zijn uitstekende seizoen met een treffer.

Binnen een minuut na de goal van Kip besliste Erik Falkenburg de wedstrijd definitief. Met zijn hoofd kopte de aanvaller de bal vanaf vijf meter binnen. Andersen deed vervolgens een flinke duit in het zakje met twee doelpunten, waarmee hij op een hattrick kwam te staan. Pele van Amersfoort deed nog wat terug voor de statistieken met de 5-2. Willem II wacht door de zege de finale van de play-offs tegen NAC Breda.